Stoneham road

Stoneham Road, Hove
Scale: Single penthouse apartment
Status: In planning

We are proposing a new floor on top of an existing apartment building to accommodate a 2 bedroom penthouse apartment. The scale and materiality of the proposal has been designed to sit comfortably next to the neighbouring buildings, and fit suitably within the existing character of the area.

The southern elevation of the apartment building has been recessed further from the existing southern façade and designed with a sloped elevation with glazing. This will limit views of the proposal from dwellings opposite and minimise the potential for overlooking. Materials will comprise of white render and grey aluminium windows to match the existing building.

Internally the dwelling offers large open plan living space, two bedrooms, one of which with an en-suite shower, and an abundance of built in storage. A series of glazed panels span across the living space and bedroom space bring plenty of natural light into the space. These are set within a pitch to prevent overlooking to neighbouring properties.